Učilište Našice

POLJOPRIVREDNI TEHNIČAR


BRZO, LAKO, POVOLJNO!
 

POŠTOVANI POLJOPRIVREDNICI!

Dobrodošli na informativne stranice učilišta Našice. Ovdje ćete pronaći sve informacije o obrazovnom smjeru koje Vas zanima.

Danas kada smo dio Europe, uskladili smo Zakonske institucionalne okvire te započeli novu eru bržeg i lakšeg prilagođavanja tržištu rada ali i upravljanju gospodarskim granama, u Vašem slučaju poljoprivrede odnosno agrara u Vašim OPG-ima.

Za Vas sno pripremili najtraženiji i najzastupljeniji obrazovni program u sektoru agrara.

Opći poljoprivredni tehničar IV stupnja, pokriva apsolutno sva područja poljoprivrede te nakon završetka programa nema potrebe za nadogradnjom znanja. Nakon uspješno završenog programa dobivate svjedodžbu s upisom u e-radnu knjižicu

Sada imate mogućnost steći i kvalifikaciju, ali i prekvalifikaciju koja Vam je u potpunosti dostatna za prijavu na bilo koju MJERU kao i ostvarivanje prava na POTICAJE.

Program je prošao postupak verifikacije Ministarstva znanosti i obrazovanja pa Vaše novo zvanje upisujete u e-radnu knjižicu.

UVJETI UPISA:
U program obrazovanja mogu se upisati osobe od 18 godina, koje su prethodno završile najmanje osnovnu školu te imaju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije.

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS:
Domovnica, rodni list, osobna iskaznica, vozačka dozvola, svjedodžba najmanje 8 razreda OŠ (sve u kopijama).

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
-obavljati konkretne operacije rada, od pripreme materijala i sredstava za zaštitu, berbe i žetve, transporta i spremanja proizvoda biljne proizvodnje, njihove dorade i čuvanja.
-poslove organizacije rada u suvremenoj biljnoj proizvodnji.
-organizirati rad u različitim granama stočarstva, pravilno koristiti nasljedne osnove i poznavati uvjete držanja pojedinih vrsta i kategorija stoke.
-obavljati poslove na pripremi tla za sjetvu i sadnju biljnih kultura do berbe i žetve te transporta i spremanja biljnih proizvoda.
-maksimalno koristiti sve faktore proizvodnje mlijeka, mesa, jaja, vune, krzna i pomlatka pojedinih vrsta stoke.